Zwift Nedir ?
zwift nedir Smart trainer (akıllı trainer) ya da basic trainer (normal trainer,amele trainer) kullanılarak bisiklete ANT+ uyumlu hız ve kadans sensörü takarak Usb ANT+ stick yardımıyla elde edilen verilerin PC’ye aktarılmasını sağlayan ve trainer da antrenman yaparken güzel vakit geçirmenize vesile olan Strava ile connect sanal bir bisiklet uygulamasıdır.
Zwift İçin Neler Gereklidir ?
1)Bisiklet (dağ ya da yol bisikleti farketmez.Trainer ile uyum sağlasın yeterli)
2)Smart (akıllı) ya da Basic Trainer (Basit,amele trainer)
3)Usb ANT+ stick (e-bay, amazon gibi sitelerden temin edilebilir)
4)ANT+ uyumlu Speed ve Cadance sensörü
5) 64 bit kurulu Windows ya da Mac OS X sistemli Masaüstü ya da Dizüstü PC
6) İnternet
7) Güçlü bir ekran kartı
8) www.zwift.com’dan indirilen Zwift uygulaması ( siteden kullanıcı adı ve şifrenizi oluşturun )
YOUTUBE KANALIMA GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
Zwift için Opsiyonel Olarak Neler Gereklidir?
1)ANT+ uyumlu Nabız Bandı
2)Power Meter
3)Vantilatör(oda ısısına çözüm olarak)
4)Projeksiyon cihazı
5)Büyük ekran Tv
6)Kask 🙂
Zwift nasıl kullanılır.Özellikle kışın kendisini iyice hissettirdiği şu günlerde trainer ile evde antrenman yapacak bisikletseverlerin zwift adlı bilgisayar uygulaması ile birlikte online olarak bağlanıp trainer üzerinde sıkılmayacaklar.Usb ANT+stick bilgisayara takılarak bisiklet üzerindeki hız sensörü ,kadans sensörü gibi donanımlarla bilgisayar arasında bağlantı sağlanıyor.Gps cihazına ise gerek duyulmuyor.
Zwift ilk olarak ücretsizdi.Daha sonra Beta versiyonunu kapatıp ücretli versiyona geçti. Zwift fiyat Aylık 14.99 dolar gibi bir ücret talep ediyor.Zwift 64 bit sistemi destekliyor.İlk sürüşlerde 50 km hediye olarak veriyor. Garmin cihazını yurt dışından almak daha hesaplıya geliyor.Premium posta ile daha hızlı geliyor ürününüz.Ptt ile normal kargo seçimi olursa o ilin gümrük ptt sine gelir kargo ve gider vergiyi öder alırsın. 150 euro ve üzerinde %18 gümrük vergisi ödüyorsun.Usb ANT+stick amazon,e-bay gibi sitelerden 9-10 gün gibi kargolama süreleri içerisinde temin edilebiliyor. Zwift wbr yarışları takip edilip keyifli vakit geçirilebilir.
Bu 10 dolarlık ücreti sadece kışın ödeyeceğimizi düşünürsek pekte fazla değil:) Smart trainerlar da belirli eğimleri simüle edebilme söz konusu.Örneğin %7 eğimli bir yol olsun ve smart trainerınız simüle etmesi maximum %7 eğime kadar olsun.Bunun üzerindeki eğimlerde trainer %7 eğim direncini vermeye devam ediyor.Smart trainerlar için zorluk derecesi ayarı mevcut.Direnç değerinin değişmesini istemiyorsanız ”Settings” kısmından ”difficulty settings” kısmını en sola getirmeniz gerekmektedir.Basit trainerlar da ise trainer direnç ayarlarını seçip ona göre değer hesaplanıyor.
Deli gibi basmana rağmen o kendine göre hızı ayarlıyor.Normal trainer kullananlar rampalarda sanki biraz daha avantajlı gibi:) Amele trainerlarda yani normal trainerlarda zwift kayan tekerleği algıyor ve ani ivmelenmeyi tespit edip şüphelendiği için kullanıcının yanına ünlem işareti koyuyor.Onun için Roller ile sürmek pek mantıklı değil.
İlk etapta sensörleri search ederek teker teker taratın.Sonrasında trainerlar için Zwift sensörlerinin search edildiği yerde trainer seçimine girilip orada trainerın üst kısmında önerilen sertlik değerini göreceksiniz.Buna göre ayarlarınızı yapabilirsiniz. Zwift android ve zwift ios destekli uygulamalar mevcut. ( zwift app )
Zwift Workout ( workouts ) Modu ( Antrenman Modu ) ile kendi antrenman programınızı seçebilirsiniz.Antrenman programlarında belirli dakikalar arasında belirli watt uygulayarak gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.
Zwift kullanırken hıza pek takılmayın.Antrenmanınızı watt değerine göre yapın. Yokuşta hızınız Garmin değerlerine göre düşük gözükür.W/kg’ın doğru olabilmesi için kilonuzu doğru girmeniz gerekiyor.Power meter kullanmayanlar sağ kolondaki listede w/kg cinsinden değeri önünde şimşek işareti olmayanlardır.
Telefonunuza kuracağanız İos ya da Android Zwift uygulaması ile de anlık km/hız bilgileri, watt değerleri ,kat edilen mesafe,nabız gibi değerleri aktivite esnasında görebilirsiniz.Zwifti strava ile eşleştirebiliyorsunuz.Strava katedilen mesafe ve challenge ları dahil olmuyor.
Normal trainerlar da lastik seçimi olarak trainer lastiği kullanmanızı öneririm.Diğer türlü normal lastiğiniz hem çabuk aşınır hem fazla ses yapar hem de yanık kokusu yapar.Trainer lastiği kullanırsanız lastik tutunma oranınız da artacaktır.Bu uygulama ekran kartına çok yüklendiği için sürekli bilgisayar fan açıyor yani korkulacak bi durum yok normal bir durum.Oyun içinde yeşil mayo(sprint mayosu),en iyi tur mayosu(turuncu mayo),en iyi tırmanış mayosu(damalı mayo) gibi rekabet içerici kapışmalar bulunmakta. Zwift compatible trainers için baya bi araştırma yapmak lazım.Ama Elite Drivo modelini denedim mükemmeldi. Zwift apple tv ile de uyumlu.
Zwift yapımcıları özel günlerde değişik bisiklet modelleri ya da değişik sürücü kombinasyonlarıyla kullanıcılarını şaşırtıyor:)
Oyun içerisinde anlık boost denilen aero pozisyonu,kuş tüyü gibi simgeler space tuşuna bastığımız zaman etkin hale geliyor ve watt avantajı sağlıyor bir nevi kamyon arkasına girmek gibi 😀 Ayrıca karakter seçimi,bisiklet seçimi,jant seçimi,gözlük seçimi,çorap seçimi gibi varolan değişiklikleri karakterde uygulayabiliyorsun. Facebook üzerinden düzenlenen Zwift race favorim. Zwift race ( zwift wbr race ) ile yarış atmosferini soluyabilirsiniz. Zwift alternative olarak virtugo uygulamasını tercih edebilirsiniz.
zwift nedir ?
https://www.facebook.com/groups/1502026973453830/?ref=ts&fref=ts (Zwift Türkiye facebook grubu)
https://www.facebook.com/gozwift/?ref=ts&fref=ts ( Zwift resmi facebook sayfası)
https://www.facebook.com/groups/zwiftriders/?ref=ts&fref=ts ( Zwift Riders facebook grubu)
Paylaştığım bu sayfalardan sürüşleri ve bilgi paylaşımlarını takip edebilirsiniz.
SAYGILARIMLA
Numan KOÇAK
Merhabalar, öncelikle yazınız için çok teşekkür ederim. işlevsel oldu benim için ama sormam gereken bir kaç sorum var. Elite Supercrono E-Force 1090 W trainer ile Zwift’i kullanıyorum. Speed sensor+Classic trainer kısmında benim trainerım olmadığı için ben de Power Source’dan aratıp programda sürüş yapıyorum. ama watt olarak yüksek kadans orta ayar viteste çok rahat 300-400 W görebiliyorum. Trainer’ın üstündeki sertlik ayarı 1-8 arası kaçta tutmalıyım? Trainer’a taktığım mısuro b+ içinde düğme var trainer seçmek için. ama benim trainerım o listede olmadığı için seçemedim. ortalama 284 watt yapabilecek birisi olduğumu düşünmüyorum 🙂 bunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. ekte size son zwift sürüşümü atayım belki incelersiniz.
https://www.strava.com/activities/1012894454
Saygılar.
merhabalar , her trainerde farklı değerler oluyor eğer trainerın aralık değerini bulamadıysanız ”3” te tutmakta fayda var.
Saygılar…
Ellerine sağlık Numan süper olmuş 🙂 sanırım bir kaç yeri güncellemekte fayda var 😉 Artık yeni kullanıcılara aylık bedel 14.99 $ oldu malesefki 🙁
evet abi güncelliyorum hemen:)
Merhabalar, bkool one trainer aldım. Sonrasında ise pc bağlantısı için trust Bluetooth bağlantı aparatı aldım ancak pc ile trainer bağlantısını sağlayamıyorum. Acaba almış olduğum trust Bluetooth yanlış seçim mi? Türkiye de olan mevcut elektronik marketlerden temin edebilir miyim? Beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Ant+ usb stick alıcaksın
Gayet faydalı bir yazı olmuş teşekkürler.
güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık
Açıklamalar ve detaylar için teşekkürler , gerçekten faydalı bilgiler.
zwift nedir ? özellikle yağmurlu havalarda ve soğuk havalarda kullandığım güzel bir uygulama
zwift akıllı trainer uyumlu olması şahane
Zwift nedir , zwift nasıl kullanılır , önemli trainer bilgilerini bizimle paylaştığınız için teşekkürler
zwift bisiklet uygulamaları arasında en güzel olanı
zwift için neler gereklidir kısmındaki kask ibaresine çok güldüm:))
zwift trainer için ant uyumlu cihazım bozuldu 🙁
Dolar zamlanınca uygulamada pahalı oldu
bankacı olarak swift nedir biliyordum ama ,zwifti il kez sizden duydum teşekkürler yeni bir bilgi kattığınız için.