Müze Gezileri

İş Bankası Müzesi Ankara

İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yıllardaki tarihi ekonomik buhranların ardından istiklal mücadeleleri sonrasında ekonomik özgürlüğe giden yolda kurulan Türkiye İş Bankası‘nın tarihe önemli katkılar sağlayacak olan eseri İş Bankası Müzesi Ankara da hizmete açıldı. İş Bankası 1924 yılında Atatürk tarafından kurulmuştur. ( tarihçesi ) Ankara İş Bankası Müzesi ; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy , Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ve Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Tümsavaş’ın katılımlarıyla 2 Mayıs 2019 tarihinde Ankara Ulus ta ziyaretçilerine kapılarını açtı.

YOUTUBE KANALIMA GÖZATMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

https://www.youtube.com/watch?v=tQbU81vY07k
Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi

Ankara İş Bankası Müzesi

Müzenin ismi İş Bankası‘nın da kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri başarıların ancak iktisadi zaferlerle kalıcı olabileceği vizyonu düşüncesiyle Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak adlandırılmıştır. İş Bankası Müzesi Ulus taki tarihi müze binası İtalyan mimar Giulio Mongeri tarafından 1929 yılında inşa edilmiş. Türkiye İş Bankası kültür anlamında arkeolojik eserleri de önemseyip Zeugma ve Patalya Antik Kenti’ne sponsor olmuştur. İş Bankası’nın iktisadi yönünden ziyade bizlere toplumsal sorumluluk anlayışı hakkında bilgi sunuyor. Ayrıca İş Bankası kredi kartınızı bir çok müze de müze kart olarak kullanabiliyorsunuz.

İş Bankası müze kart nasıl alınır , nasıl çıkarılır , İş Bankası müze kart 2019 

İş Bankası müze kart aktifleştirme

İş Bankası müze kart ekşi

ankara iş bankası müzesi
ankara iş bankası müzesi

İş Bankası Müzesi Giriş Ücreti

İş Bankası Müzesi Fiyat , Türkiye İş Bankası Müzesi giriş ücreti , İş Bankası müzesi ücreti

İş Bankası Müzesi ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Müzeyi bedava gezebilirsiniz.

İş Bankası Müzesi Nerede

Ankara Ulus heykelinin tam karşısında yer alıyor. İş Bankası Müzesi nasıl gidilir ? Türkiye İş Bankası Müzesine nasıl gidilir ? İş Bankası müzesi ulaşım Ulus istikametinden geçen belediyenin ego otobüsleri ile , paralı özel halk otobüsleri ile ya da metro ile Ulus istasyonunda inip yürüyerek müzeye geçebilirsiniz.

İş Bankası Müzesi Hangi Günler Açık

İş Bankası müzesi pazar açık mı ? randevu gerekli mi ? Ankara İş Bankası Müzesi ni pazartesi günler hariç her gün saat 10:00 – 18:00 ziyaret saatleri arasında gezebilirsiniz. Pazar günleri ziyarete açık.

Bütçe Tutum Tasarruf

Müze de 1923 yılında Cumhuriyetin kuruluş döneminden itibaren Türkiye’nin attığı ekonomik adımlar , İş Bankası tarihi ile ele alınıyor. 22 Ekim 1929 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün misafir edildiği ” İdare Meclisi Binası ” da ziyaretçilere açılmış durumda. Ankara İş Bankası Müzesi bankacılık sektöründeki değişimin görülmesi adına gezilmeli.

Müzenin Bölümleri

Tarihi binanın bodrum katındaki kiralık kasa ile giriş ve birinci kattaki özel tarihi alanlar da hizmete açılmış. Giriş ve birinci katlarda bankanın iktisadi bağımsızlık tarihini yansıtan belgeler , fotoğraflar , objeler ve filmler sergileniyor. İkinci katta , bankanın iletişim faaliyetlerini anlatan sergi kurgusu yer alıyor. İş Bankası Müzesi etkinlikleri adına geçici sergi salonu ve sanat galerisi de bulunuyor. Sanat ve kültürel etkinlikler olarak Ankaraya renk katacağı gözüküyor. Öğrencilere okul gezileri düzenletip Türkiye İş Bankası Müzesi gezi yazısı yazdırılabilir. Sözlük anlamını bilmediği kelimeleri not alabilirler.

Bu müzeyi gezdikten sonra yürüme mesafesinde olan Ankara Roma Hamamı‘nı da gezebilirsiniz. Müze ile ilgili yorumlar olumlu yönde…

Saygılarımla

Numan KOÇAK

BENİ İNSTAGRAMDAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

İş Bankası Müzesi İletişim ve telefon

İş Bankası müzesi instagram

İş Bankası müzesi facebook

İş Bankası müzesi vikipedi

İş Bankası müzesi insan kaynakları

Daha Fazla Göster

Numan Koçak

Arkeolog,sporcu,araştırmacı,doğa tutkunu,gezmeyi,görmeyi,yeni yerler keşfetmekten büyük keyif alan bir maceraperest…

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün